Blogger: Kaç Kez Okundu Eklentisi - Teknoox
14.7.19
Yorum

Blogger: Kaç Kez Okundu Eklentisi



Merak; bir şeyi anlamak, öğrenmek, görmek vb. için duyulan, içten gelen istek. Diye tanımlanıyor. Bu yazımızın konusu Blogger için kullanışlı, İnsanların merak ettiklerini başkaları tarafından kaç kez okunduğunun göstermek için kullanılan Kaç kez okundu eklentisi.  Bu eklentiyi blogunuda kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edip uygulamanız yeterli.




Kurulum



  • 1 ADIM
Firebase  sistesine gidin ve aşağıdaki adımları takip ederek  gerekli yerleri doldurun.


Proje oluşturseçeneğinizden proje adı kısmına birleşik şekilde Türkçe karakter içermeyecek şekilde bir isim girin ve  ülke bölge seçeneğini Türkiye olarak işaretleyin .
Proje Oluşturseçeneğini tıklayın.


Açılan sayfanın sol kısmındaki menüden Database seçeneğini tıklayın.


Kurallarsekmesini tıklıyoruz ve açılan ekrandaki  javascript kodunu aşağıda verdiğim kodla değiştiriyoruz.


[{ "rules": { ".read": true, ".write": true } }]


Yayınlaseçeneğini tıklıyoruz. Uyarı ekranını es geçiyoruz.


Sol menüden dişli simgesini tıklıyoruz. Proje ayarları seçeneğini seçiyoruz.



Projemiz tamamlandı. Proje kimliğimizi kopyalıyoruz.








  • 2.ADIM
  • İlk olarak Blogger panelinden Tema ve ardından HTML'yi düzenle seçeneklerine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan kodların bulunduğu alana bir kez tıklayıp Ctrl+F tuşlarına basın.
  • Gelen arama yerine <data:post.body/> yazıp Enter tuşuna basın. Ardından <data:post.body/> kodunun bir üst satırına aşağıda vermiş olduğum kodları kopyalayıp yapıştırın.
         
[ <a expr:name='data:post.id'/> <i class='fa fa-eye'/> <span id='postviews'/> Okundu ]

  • Tekara Ctrl+F tuşları yardımıyla </body> kodunu aratın ve öncesine aşağıda verdiğim kodları yapıştırın ve Projekimligi kısmına 1.adımda oluşturduğumuz proje kimliğini yazınız.temayı kaydedin.


[ <script src='https://cdn.firebase.com/v0/firebase.js' type='text/javascript'/> <script> $.each($(&#39;a[name]&#39;), function(i, e) { var elem = $(e).parent().find(&#39;#postviews&#39;); var blogStats = new Firebase(&quot;https://Projekimligi.firebaseio.com/pages/id/&quot; + $(e).attr(&#39;name&#39;)); blogStats.once(&#39;value&#39;, function(snapshot) { var data = snapshot.val(); var isnew = false; if(data == null) { data= {}; data.value = 0; data.url = window.location.href; data.id = $(e).attr(&#39;name&#39;); isnew = true; } elem.text(data.value); data.value++; if(window.location.pathname!=&#39;/&#39;) { if(isnew) blogStats.set(data); else blogStats.child(&#39;value&#39;).set(data.value); } }); }); </script> ]

Diğer Yayınlar

Yazar

Author
Ekmek İsa'nın Dua Musa'nın

Yorumlar

Yorumlar Yükleniyor